Контакт Магазини Вход клиенти
Навигация
ЗООМАРКЕТ ООД
Категории в блога
media

Aко планетите въздействат на хората, и ако Луната въздейства на морето, то естествено тогава, че нашите домашни любимци също ще имат различни характери. Точно като нас, обичаното животинче е родено под един от дванадесетте знака на зодиака.

Сега можеш да прочетеш всичко за сладките, луди или невъобразимо забавни черти от характера на любимеца си, какво го прави по-щастлив и доколко сте съвместими:

 

ОВЕН

Страхотен другар в игрите и спътник в живота, стига да получава колкото се може повече тренировки. (Ей, дори хамстерите Овен искат да ви покажат колко бързо могат да влязат в колелото). Но той също е нахален, доминиращ, нахакан, изискващ и темпераментен.

Домашните любимци Овен харесват активния живот, така че не ги разглезвайте, нито ги правете „мамини детенца“! Определено ще се възмутят и ще ви се разсърдят, ако загубят форма или увеличат теглото си. Кучетата Овен искат да са ТОП, затова им отделяйте много време за активност, за да ги държите в кондиция; котката Овен пък ще фучи и съска, ако ѝ отнемете играчката - но ще го преживее. Бъдете готови за здравословна конкуренция между вас и вашите домашни любимци Овен – кой ще бъде по-общителен, интересен и весел пред приятелите ви. Кучето Овен трябва да се управлява с бързи и енергични жестове и личен пример. Командвате „Бегом“ и сами побягвате напред със всички сили, а кучето с радостен лай бяга по-бързо от вас! Обожава си съревнованието! 

Най-съвместими собственици: Лъв и Стрелец
Най-несъвместими собственици: Дева и Рак

 

И най-интересното, мили Овни, какво ви вещае 2020 година:

Тази година мислите да бъдете по-освободени и по-социални! Факт е, че имате нужда от социален живот и активност толкова, колкото и вашата майка или татко. Това ще повиши самочувствието ви и ще откъсне мама/татко от техния телефон, защото те трябва да запомнят, че вие сте ИСТИНСКОТО и най-доброто разсейване (и за разлика от устройството, не можете да бъдете заменени). Със своето упорито, но нежно настояване да излизате навън повече, ще играете фризби, като в добрите стари времена.

 

ТЕЛЕЦ

Осигурете на домашния си любимец Телец безгрижна, рутинна среда и те ще бъдат най-успокояващите, подкрепящи и обичащи домашни любимци някога. Обаче, Телците са и доста мързеливи, лакоми и ненаситни. Те обичат да се гушкат до вас на дивана, не могат да чакат до следващото хранене и са големи инати, особено когато са си наумили нещо.

А когато искат нещо, определено ще разберете! Вашият кучешки приятел ще виси около хладилника с тъжен поглед на лицето си, а котката ще мърка над вас, докато „не стане на тяхната“. Но лоялността и любовта, които тези любимци връщат, е чиста и безгранична обич. Дайте им топло и меко легло (най-добре дори вашето), спазвайте дневния им график и ще бъдете възнаградени с истински и верен четирикрак приятел за цял живот.

Най-съвместими собственици: Дева и Козирог
Най-несъвместими собственици: Стрелец и Водолей


През 2020 година изглежда вие, скъпи Телци, не сте луди по новата любов на мама или татко, което добавя напрежение към начина, по който общувате с двамата. За да бъдем честни, смятате, че вашият собственик може „да се справи по-добре“ и имате идея да му намерите по-подходяща половинка (поне според вас). Предупреждаваме ви, че добрите ви намерения могат да сътворят драма у дома и да бъдете емоционално съкрушени. Така че, докато всичко е позволено в любовта и войната, когато става въпрос за щастието на вашата майка или татко, бъдете предпазливи. И не забравяйте да държите приятелите си близо, а враговете – още по-близо.

 

БЛИЗНАЦИ

Радостта, ако можем да я наречем така, като собственик на домашен любимец Близнаци, е - че имате двама домашни любимци за цената на един! Или това е двойна беда? Една минута е непредсказуем и забавен, скачайки наоколо, в следващата –е отегчен или нервен, или иска да си играе с някого. Вашият котка Близнаци изведнъж просто така ще драска леглото ви посред нощ, а кучето Близнаци ще ви носи повода си десетки пъти на ден, с надежда за няколко екстра разходки.

Домашните любимци Близнаци мразят рутината, не обичат да се правят на трикове и са истински любопитни за живота. Дори златните рибки Близнаци са известни с това, че плуват назад, само за да опитат нещо ново. Подарете на своите любимци Близнаци много забавления и ще се смеете до зори.

Най-съвместими собственици: Стрелец, Везни
Най-несъвместими собственици:  Скорпион, Козирог

 

Близнаците, както знаем, са склонни към тревожност, което е още по-лошо за кучетата, тъй като сетивата им и без това са чувствителни през цялото време. Но 2020 е годината, в която ще се освободите от това бреме и ще намерите спокойствие. В края на краищата, миналата година наистина беше динамична: преследвахте катерички в парка, птици, лаехте по непознати, сега може да се преориентирате и възстановите. Опитайте да медитирате у дома или настоявайте вашият собственик да ви заведе на някой от тези часове по йога за кучета или котки. Тази година наистина трябва да се съсредоточите върху вас! С правилното отношение и фокус, скоро ще видите резултатите от мантрата „няма стрес, няма бели“.


РАК

Кучето и котката Рак са перфектният домашен любимец - обичат да са у дома и обожават семейния живот. Но са много чувствителни към атмосферата, така че ако сте семейство, в което винаги се вика или се често се карате, няма установен ред, или пък никой никога не си е вкъщи, то тогава домашният любимец Рак не е за вас! Кучето Рак ще се чувства най-добре в скута ви, а  за котката Рак е истинска наслада да бъде галена и разресвана. И двамата обичат лукса в живота, и мразят да бъдат оставяни сами. Домашните любимци Рак обожават да спят и да си почиват, наистина не пътуват добре. На кучетата обикновено им отнема много време, за да се адаптират към семейния автомобил, но веднъж свикнат ли, ще го третират като част от дома и ще го защитават гръмогласно. Плюсът на домашните любимци Рак е, че те също наистина ги е грижа за вас!

Най-съвместими собственици: Риби, Дева
Най-несъвместими собственици: Овен, Близнаци

 

През новата 2020 година ролите вкъщи са обърнати и вие – Рачета, бързо научавате, че управлявате домакинството. Въпреки, че тази новина би възгордяла всяко друго куче, вие оставате здраво стъпили на земята. Стига мама или татко да ти носят любимото лакомство от магазина, да те водят на дълги, редовни разходки, твоите нужди са покрити. Съвсем ясно ти е, че няма нужда да бъдеш неразумно взискателен, когато нещата гладко си вървят.

 

ЛЪВ

Каква звезда! Домашният любимец Лъв трябва да е център на вниманието и ако не го разхождате, не го водите в грууминг салони, не му се възхищавате или не го хвалите на приятелите си, тогава вашият огнен приятел ще се разсърди и е много вероятно да избяга от вкъщи. Домашните любимци Лъв са специални и живеят с мисълта, че са единствените на трона и ТОЧКА. Котките Лъв са изключително горди с козината си и прекарват страшно много време грижейки се за нея, а след това се разхождат из вкъщи като царски особи.

А кучетата Лъв обикновено са онези красиви екземпляри, по които, дори и вие, въздишате в парка. Те обичат да се перчат и да показват, че са известни личности в кучешкия свят. (Купете им най-скъпия и луксозен нашийник, който можете да си позволите и гледайте как се надуват). Всичко, което домашният любимец Лъв иска, е да бъде номер едно в семейството! Осигурите ли му много внимание и похвали, ще имате домашен любимец, който ще бъде светлина в живота ви.

Най-съвместими собственици: Везни, Стрелец
Най-несъвместими собственици: Овен, Водолей

 

През 2020 година вие Лъвчета притежавате нестихваща енергия и сте адски непокорни. Проблемът е, че докато сте в настроение за игра 24 часа в денонощието, вашият собственик иска да си поръча пица, да се излегне на дивана и да си пусне Netflix. Във взаимоотношенията трябва да се правят компромиси и този път не е по-различен. Изкуството на изтънчеността може да бъде трудно за кучетата, а трябва да работите върху него през тази година. По-лесно и по-ефективно е да приемете положението с въздишка и зареян поглед през прозореца, отколкото да намеквате, дъвчейки на чехлите на мама или лаейки на вратата, че не сте съгласни със ситуацията.

  

ДЕВА

Домашните любимци Дева са толкова капризни по отношение на храната и външния си вид, точно като човешките Деви. Те мразят някой да се втренчва в тях и не могат да понасят шумни хора, още по-малко промени.

Хм, звучи като да са трудна работа… Е, не и ако сте маниак на тема чистота, и искате домашен любимец, който да е чувствителен, спокоен, чист и с добри обноски. Девата e най-надеждният и лесен за гледане домашен любимец. Кучетата Дева може да не са най-екстровертните любимци, но са изключително умни и лесно разбират чувствата и емоциите ви. Ако непознат влезе в дома ви, проверете реакциите на вашата Дева, вероятно ще са по-проницателни от вашите собствени. Котките Дева предпочитат възрастни и цивилизовани домакинства и обичат да мислят, че са толкова важни и ярки, колкото и вие. Осигурете на вашия домашен любимец Дева спокоен живот, с ясен ред, и той ще бъде интелигентното и любящо животно, което винаги сте искали.

Най-съвместими собственици: Телец, Козирог

Най-несъвместими собственици: Лъв, Риби

 

Деви, през 2020 година сте на ръба на творческия пробив. Може случайно да създадете шедьовър, след като дъвчете любимата си играчка, което, разбира се, ще ви насърчи да създавате повече и повече творби. Експериментирайте с вашия артистичен стил (дъвчене, гризане, разкъсване), за да направите скулптура, която вашият собственик ще покаже на всички свои приятели - както и на собствениците на вашата кучешка глутница. Това ще повиши вашата увереност и ще позволи талантите ви да бъдат истински видени от другите. Което, от своя страна, може да доведе до повече възможности за вас да изразите своята ярка личност.

 

ВЕЗНИ

В социален план вашият домашен любимец Везни обича да бъде част от семейството и мрази да бъде оставян сам у дома. Кучетата Везни обожават да излизат и да ви придружават навсякъде. Котките Везни обикновено се сприятеляват с котката или хамстера на съседите. Домашните любимци Везни са лесни за отглеждане, не са особено придирчиви или изискващи, просто искат да ви направят щастливи. Стига да им отделяте достатъчно внимание и да се грижите да изглеждат безупречно (да, те тайно са много суетни), Везните са послушни и добри. Въпреки това, могат лесно да се отегчат, затова често си струва да имате втора котка или куче, за да ги забавлявате. Дори златните рибки Дева имат нужда от компания.

Най-съвместими собственици: Близнаци, Водолей

Най-несъвместими собственици: Скорпион, Лъв

 

Преживяхте много неща със собственика си – всяко разбиване на сърцето му, всяко разочарование, всеки възход, всяка нова тръпка – затова и се изявявате много покровителствено. Въпреки, че може да не сте съгласни с някои от житейските му избори през 2020 г. (като например очакваното събиране с бившата, която не можете да понасяте), важно е да останете верни на вашия човек (това ви е работа, в края на краищата). Всичко ще премине, но е важно да установите някои граници. Например, вместо да спите в края на човешкото легло, разтягайте се в хола от време на време. Всеки има нужда от пространство и хей, куче Везни, ти също.

 

СКОРПИОН

Изразът „показа си жилото“ важи с пълна сила за домашните любимци Скорпион. Страшно ще се засегнат, ако ги обидите, постъпите несправедливо или нелоялно спрямо тях. Кучетата Скорпион са всеизвестни с това, че си отмъщават върху най-любимата ви вещ у дома, когато ви няма. Така че, предупредени сте! Скорпиончетата са подозрителни към непознати, но също така и силно интуитивни. Вашата котка Скорпион „знае“ какво чувствате и мърка успокоително; кучешкият ви приятел Скорпион „знае“ как да ви накара да му дадете нещо вкусно от хладилника, само с поглед, а малкият хамстер Скорпион направо ви „чете“ мислите. Не си и помисляйте да кажете: „Не можем да отидем до парка, защото днес е затворен“, Скорпионът много добре знае, че просто ви мързи. Бъдете готови да кажете истината и нищо друго, а след това вашият домашен любимец Скорпион ще ви защитава до край (да, дори златните рибки Скорпион ще изскочат от аквариума).

Най-съвместими собственици: Телец, Рак

Най-несъвместими собственици: Близнаци, Везни

 

През 2020 г. ти, обикновено „здраво стъпил на земята“ Скорпион ще мечтаеш да тичаш (а защо не и да се търкаляш) по широки зелени поляни, да изследваш нови територии и да приключенстваш на воля. Ще бъдеш малко неспокоен и трудно ще се съсредоточваш върху ежедневните задачки, по които обикновено копнееш. Очакват те емоционални изблици, които могат да доведат и до нещо добро, като например твоя собственик да обръща повече внимание на теб, а по-малко на външната драма в живота си.

 

СТРЕЛЕЦ

Домашният любимец Стрелец е забавен и шумен спътник в живота. Обича да е навън и да изследва заобикалящия го свят. Кучетата Стрелец се нуждаят от много упражнения, обожават пътуванията и времето, прекарано извън дома. Това, което най-много мразят, е рутината и да чакат нещо да се случи вкъщи. Котките Стрелец са „на лов“ почти през цялото време, така че ако живеете в апартамент без достъп до открито пространство, най-вероятно да има доста поражения по стените и завесите.

Домашните любимци Стрелец просто искат забавление и чист въздух. Не бъдете прекалено строги по отношение на това, което ядат (ключът е в разнообразието) и никога не им давайте лигави целувки. Те са независими и самоуверени домашни любимци, така че се отнасяйте към тях с уважение.

Най-съвместими собственици: Водолей, Близнаци

Най-несъвместими собственици: Рак, Дева

Хей, Стрелче, ти си истински диво, нали? Обичаш да тичаш свободен, да се носиш по вълните на морето, но тази година може да се почувстваш така, сякаш свободолюбивият ти дух е компрометиран, когато твоят собственик започне връзка с човек, заплашващ да развали идилията ти. Но преди да започнеш съботажа си, дъвчейки обувки и маркирайки територия у дома, опитай да бъдеш мил и кой знае, всичко може да се реши в твоя полза.

 

КОЗИРОГ

Домашните любимци Козирог са чувствителни, рядко суетни и отдадени на вас. Всъщност те не са невероятно забавни, но са най-нежните, умни и лесни за отглеждане компаньони. Козирозите са родени „пораснали“, така че лесно се обучават и обичат рутината в ежедневието си.

Котките Козирог са малко надменни, поставят себе си над другите, обичат да ги глезите, но само когато те решат да дойдат при вас. Всички домашни любимци Козирог обаче имат и добра тайна страна; ако се ядосате на банковото си извлечение например, или някой ви „вдигне кръвното“, вашият любимец ще се притесни и ще се почувства отговорен.

Нуждаят от спокойно домакинство, добро отношение и любящи собственици, и тогава ще ви обичат за цял живот.

Най-съвместими собственици: Рак, Козирог

Най-несъвместими собственици: Овен, Лъв

 

2019 не беше най-добрата година за вас. Всъщност, тя разби вашето его и ви накара да се чувствате пренебрегвани и игнорирани от вашите приятели четириноги. Тази година без повече сълзи в листата и криене под пейките в парка: време е да си върнете увереността. Ако това означава да отстоявате себе си, да лаете или мяукате, да бъдете настоятелни, тогава - ОК. Никога не трябва да правите компромис с истинския си характер, особено когато той е озарен с доброта и чувствителност, от които светът се нуждае сега, повече от всякога. До края на 2020 г. ще се чувствате изпълнени с живот и все по-уверени в себе си!

 

ВОДОЛЕЙ

Леко луд, домашният любимец Водолей всъщност е невероятно умен. Те просто обичат да ви „държат на нокти“, като правят точно това, което не сте очаквали от тях. Водолеите предпочитат нетрадиционното семейство и начин на живот.

Кучетата не са особено послушни, така че ако искате дисциплинирано куче, изберете куче Дева или Козирог. Но, не ги отписвайте лесно – Водолеите са забавни, високо интелигентни и е по-вероятно те да управляват домакинството, отколкото вие. Котките пък правят безумни неща, като например да се катерят по любимите ви завеси и или да се дразнят с кучето на съседите. Домашните любимци Водолей всъщност не чувстват да имат господар във ваше лице, те са приятели с всички и искат да са ви равни, така че най-добре да вярвате истински, че „животните също имат права“.

 

Най-съвместими собственици: Близнаци, Стрелец

Най-несъвместими собственици: Телец, Дева

 

Измина доста време, откакто с твоя човек ходихте в парка, където се случи онзи „инцидент“. Криехте се, ближехте раните и възстановявахте увереността си, обмисляйки бъдещи ходове. Но тази година, вече сте готови да възстановите позицията си на водач на глутницата в парка. Сега сте по-силни, по-мъдри, по-уверени и готови да се присъедините отново към купона. Заемете мястото си на масата и гледайте как всички ви посрещат обратно ????

 

РИБИ

Домашните любимци на Риби са чувствителни, много интуитивни и чаровни. Всъщност сладките им натури, ги правят много лесни за отглеждане. Кучетата Риби обаче се нуждаят от много внимание, гушкане и успокоение, в противен случай те започват да се чувстват невидими и се притесняват, че никой не ги разбира. Котките Риби не обичат силни шумове и често ги наричат „уплашени котки“, защото по-скоро избягват конфронтацията, отколкото да се сблъскват с нея. Домашните любимци Риби нямат голям апетит и на моменти могат да бъдат доста мързеливи. Кучетата нямат онзи приключенски дух, с който да изследват планините с вас, обичат лежерния живот, да се чувстват доволни и добре. Животът не трябва да преминава в голямо бързане да правиш хиляди неща, нали? Дайте им пространство, спокоен живот и те ще бъдат най-нежните и грижовни спътници.

 

Най-съвместими собственици: Рак, Везни

Най-несъвместими собственици: Овен, Водолей


Някой май ще има нов дом през 2020 г? Преместването е трудно дори и за хората, затова собственикът ти ще прояви съчувствие и търпение към несигурността ти от приспособяването. Затова, спокойно разучи и свикни с новата среда. Съвсем скоро ще срещнеш няколко готини 4-краки пича, които ще те разведат наоколо и ще те запознаят с тайфата. Покажи своята благодарност и се отпусни, оставяйки хумора и добрата ти природа да блеснат. През тази година ще си звездата в новия квартал!